داروهای ممنوعه در فرودگاه ایران و خارج کدامند؟ ( لیست داروهای ممنوع در فرودگاه )

داروهای ممنوعه در فرودگاه ایران

در دهه‌های اخیر، اکثر مسافران هوایی با مسئله‌ای حساس و پر اهمیت روبه‌رو شده‌اند، این مسئله حساس محدودیت‌های مربوط به حمل دارو در پروازهای داخلی و خارجی است. محدودیت‌ها در رابطه با داروهای ممنوع در فرودگاه به دلیل افزایش سطح امنیت پرواز و جلوگیری از قاچاق مواد ممنوعه و مواد مخدر توسط برخی از مسافران وضع شده‌اند.

با این اوصاف برای داشتن یک سفر هیجان‌انگیز و پروازی بی‌دردسر، باید با داروهایی که ورود آن‌ها به هواپیما و فرودگاه ممنوع است، آشنا شوید. با توجه به همین موضوع در این مطلب تصمیم داریم به شما بگوییم حمل دارو در پرواز داخلی و خارجی چه محدودیت‌هایی دارد و چه داروهایی را نمی‌توانید در پروازها همراه خود ببرید.

قوانین حمل دارو در هواپیما کدامند؟

ممنوعیت برخی از داروهای در هواپیما از نظر مسائل امنیتی، اثرات جانبی داروها و قوانین بهداشتی مربوط به آن‌ها انجام شده است. همانطور که در بالا هم به این نکته اشاره کردیم، حفظ امنیت عمومی، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر، جلوگیری از اثرات جانبی خطرناک برخی داروها و نیاز به شرایط خاص برای نگهداری و امنیت داروها از جمله دلایل ممنوعیت ورود برخی از آن‌ها به هواپیما به‌شمار می‌روند.

البته درصورت نیاز فوری به دارو یا در برخی موارد بر اساس نوع و مقدار دارو و تایید مقامات فرودگاهی، حمل دارو و ورود آن به هواپیما بلامانع خواهد بود. به‌طورکلی می‌توان گفت که قوانین مربوط به داروهای ممنوع در فرودگاه با توجه به کشورها و هواپیماهای مختلف، متفاوت است؛ اما در اکثر فرودگاه‌ها قوانین مشابهی برای حمل داروها در فرودگاه و هواپیما وجود دارد که در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

شما می توانید برای راحت تر کردن حمل وسایل و لوازم خود از جمله داروهای مجاز و سالم رساندن آن ها به فرودگاه و یا از فرودگاه به مقصد از رزرو خدمات ترنسفر استفاده نمایید ترانسفر فرودگاهی کیش، اصفهان، امام خمینی، مهرآباد و.. قابل رزرو و استفاده میباشد.

 

— حمل داروهای ضروری

حمل دارو در پرواز داخلی به شرط آنکه دارو برای حفظ سلامتی یا درمان بیماری فرد ضروری به نظر برسد، مانعی ندارد. البته که چنین داروهایی تنها در بسته‌بندی اصلی خود و با ارائه پرونده یا نسخه پزشکی در فرودگاه و هواپیما باید حمل شوند. بهتر است برای جلوگیری از آسیب رسیدن به داروهای خود آموزش بستن چمدان برای مسافرت را مرور کنید.

 

— محدودیت مایعات

طبق مقررات امنیتی بین‌المللی، محدودیت‌هایی هم برای حمل مایعات وجود دارد؛ از همین‌رو حمل داروهایی که به شکل مایع یا ژل هستند طبق محدودیت گفته شده، در فرودگاه ممنوع است و از اقلام ممنوعه در پرواز خارجی محسوب می شود.

 

— ارائه تاییدیه پزشک

طبق قانون در برخی از کشورها حمل دارو در پرواز داخلی با توجه به تاییدیه پزشک ایرادی ندارد؛ براساس این قانون مسافران حتما برای حمل داروهایی خاص، باید نامه یا تاییدیه پزشک داشته باشند.

سالمندانی که علاوه بر داشتن داروهای خاص دارای مشکلات حرکتی و ناتوانی جسمی هستند، می توانند برای راحتی بیشتر از خدمات سالمندان فرودگاه استفاده کنند تا سفر راحت تری داشته باشند.

داروهای ممنوع در فرودگاه

محدودیت‌ها و اخطارات

تمامی مسافران برای جلوگیری از هرگونه مشکلی در پروازهای خود، باید با داروهای خاصی که جزو دسته داروهای ممنوعه در پروازهای داخلی و خارجی هستند، آشنا شوند.

در نهایت پیشنهاد می‌کنیم، علاوه‌بر توجه به موارد فوق پیش از رفتن به فرودگاه با مقامات فرودگاه‌ها یا شرکت‌های هواپیمایی تماس گرفته و از قوانین و دستورالعمل‌های دقیق حمل دارو مطلع گردید.

 

لیست داروهای ممنوعه در فرودگاه ایران 

لیست داروهای ممنوعه در فرودگاه ایران با توجه به داخلی یا خارجی بودن پرواز متفاوت است. برای مثال داروهایی که حمل آن‌ها در فرودگاه مهرآباد ممنوع اعلام شده در برخی از ایلات‌های آمریکا یا کشورهای اروپایی آزاد بوده و از جمله آن‌ها می‌توان به داروهای سقط جنین اشاره کرد.

شایان ذکر است که در فرودگاه‌های داخلی کشور علاوه بر نوع دارو، میزان حمل دارو هم حائز اهمیت است. طبق قانون فرودگاهی جمهوری اسلامی ایران، معمولا حمل داروها برای مصرف شخصی، مشکلی ندارد. با این حال برای حمل مقدار زیادی از داروها باید مجوز وزارت بهداشت را به همراه داشت؛ اما در کل داروهایی که در جدول زیر دسته‌بندی کرده‌ایم، از جمله داروهای ممنوعه در پروازهای داخلی و خارجی فرودگاه امام خمینی به‌شمار می‌روند.

داروهای حاوی مرفین  الفتانیل
متادون  نالوکسال
اپیوم  پتیدین
دیفنوکسیلات  کدئین فسفات

 

لیست داروهای ممنوعه در فرودگاه های اروپایی

کشورهای عضو اتحادیه اروپا همگی از شرایط، قوانین و سختگیری‌های یکسانی برای ممنوعیت حمل دارو در فرودگاه برخوردار نیستند؛ با این حال حمل داروهای معمولی در اکثر این کشورها برای مصرف سه ماه، مجاز است.

حتی طبق قانون ممنوعیت حمل دارو در فرودگاه‌های اروپایی، مکمل‌ها و ویتامین‌ها هم نوعی دارو هستند و پیش از پرواز بهتر است در مورد ممنوعیت مکمل‌ها و ویتامین‌های مختلف تحقیقات دقیق‌تری داشته باشید.

با اینحال برخی از انواع داروهای ممنوع در فرودگاه‌های اروپایی موارد زیر را شامل می‌شوند:

• داروهایی که نمونه مشابه آن‌ها در کشورهای اروپایی تولید شده است.
• داروهایی که حکم دوپینگ دارند و از جمله آن‌ها می‌توان به کلن بوترول، تستسترون و تاندرولون اشاره کرد.
• داروهایی که از فرآورده‌های گیاهی و حیوانی تهیه شده‌اند. این نوع داروها مشمول قوانین مربوط به محیط‌زیست و حفظ گونه‌های درحال انقراض می‌شوند.
• داروهای مربوط به ADD یا ADHD

علاوه‌بر داروهای نام‌برده، حمل داروهای دیگری هم در فرودگاه‌های اروپایی ممنوع است که آن‌ها را در جدول زیر گنجانده‌ایم.

داروهای مسکن  دکسترومتورفان  مرفین
داروهای اعصاب  دیفنوکلاسیلات  متادون
مواد مخدر بدون تجویز پزشک  فنوباربیتال  الفتانیل
دکسترومتورفان‌پی نالوکسان  پتیدین
تالامونال کدئین فسفات هیدروکسی زین
قرص‌های غیرمجاز مرفین متیل فندیت
دی‌هیدروبلزپریدول پنتازوسین

لیست داروهای ممنوعه در فرودگاه دبی

داروهای ممنوعه در پروازهای داخلی

از سخت‌گیرترین کشورها از نظر حمل داروهای ممنوع در فرودگاه، می‌توان به کشور امارات متحده عربی اشاره کرد؛ بنابراین تفاوتی ندارد پرواز در فرودگاه ابوظبی باشد یا دبی، ورود معمولی‌ترین داروها حتی داروهای ضد حساسیت هم به خاک دبی و امارات متحده عربی ممنوع اعلام شده است.

داروهایی که در لیست داروهای ممنوعه قرار ندارند، باید حتما با تایید و نسخه پزشک در فرودگاه و هواپیما حمل شوند. ضمن اینکه دوره مصرفی داروها به‌هیچ عنوان نباید از یک ماه بیشتر باشد. از این‌ها گذشته حمل داروها تنها در بسته‌بندی‌های اصلی بلامانع است و درصورت عدم تاریخ انقضا روی داروها احتمالا با مشکلات بسیاری در فرودگاه دبی مواجه شوید.

بهتر است پیش از پرواز به دبی، اطلاعات آپدیت شده درمورد داروهای ممنوعه در فرودگاه‌های کشور امارات متحده عربی را در وب‌سایت رسمی سازمان غذا و داروی امارات مورد بررسی قرار دهید.

با این حال طبق آخرین آپدیت‌های انجام شده در وب‌سایت رسمی سازمان عذا و داروی امارات متحده عربی، حمل داروهایی که در جدول زیر قرار داده‌ایم در فرودگاه دبی ممنوع است.

متادون کپسول دکسپین قرص باکلوفن آمپول کلرپرومازین
فنتانیل  قرص هالوپریدول آمپول تری فلوپرازین قرص بیپریدین
مورفین آمپول هالوپریدول قرص تری فلوپرازین استامینوفن کدئین
پتدین شربت هیدروکسی‌زین قرص ترامادول دکسترومتورفان
باربیتال‌ها آمفتامین‌ها مپروبامات قرص کلرپرومازین
قرص کلیدینیم‌سی قرص کلومیپرامین قرص کلونازپام  کپسول آمانتادین
قرص آسپرینکدئینه پنتازوسین شربت دکسترومتورفان‌پی قرص دکسترومتورفان‌پی
اوربیافین کلودیازپوکساید قرص آلپرازولام قرص آمی‌تریپتیلین
آمپول آتراکوریم قرص و آمپول دیازپام قرص دیفنوکسیلات آمپول بی‌پریدین
قرص نورتریپتیلین قرص فنوباربیتال  آرتین‌تری هگزوفنیدیل قرص اکزازپام
قرص فلووکسامین قرص و کپسول فلوکستین قرص ایمی‌پرامین متیل‌فنیدیت
اتینامات قرص زین شربت فنوباربیتال آمپول می‌دازولام
آلپرازولام قرص لورازپام  قطره و قرص هالوپریدول آمپول تیوپنتال
کلوبازام اکزازپام قرص تری هگزیفنیدیل قرص لیتیوم کربنات

لیست داروهای ممنوعه در فرودگاه ترکیه

در فرودگاه‌های ترکیه هم درست مانند هر کشور دیگری، حمل هر نوع ماده یا دارویی که به اختلال در سیستم اعصاب مرکزی منجر شوند، ممنوع است. ضمن اینکه طبق قوانین این کشور حمل داروهای حاوی مواد مخدر و کدئین مانند متادون هم در فرودگاه این کشور غیر قانونی محسوب می‌شود.

از دیگر داروهای ممنوع در فرودگاه ترکیه می‌توان به داروهای روان‌گردانی که به‌منظور درمان اضطراب، اختلالات دو قطبی و افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اشاره کرد. ماریجوانا، دیفن‌هیدارمین، ترامادول، آدرال، بناردیل، ریتالین، داروهای خواب‌آور، آمفتامین‌ها و اینترمزوها از دیگر داروهای ممنوع فرودگاهی در ترکیه هستند.

 

کلام آخر

در این مطلب سعی داشتیم شما را با داروهای ممنوعه در فرودگاه ایران و برخی از کشورهای دیگر آشنا سازیم. همانطور که متوجه شدید، حمل بسیاری از داروها در فرودگاه‌های مختلف ممنوع اعلام شده؛ بنابراین بهتر است در صورت عدم ضرورت، دارویی به همراه نداشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟
Call Now Button