چگونه ارز مسافرتی بگیریم؟ ارز مسافرتی چیست و به چه کسانی تعلق میگیرد؟

ارز مسافرتی چقدر است

حتما شما هم با شنیدن کلمه ارز مسافرتی ابهاماتی در ذهن‌تان ایجاد می‌شود که به دنبال رفع و شفاف سازی آن‌ها هستید. به راستی ارز مسافرتی چیست و ارز مسافرتی به چه کسانی تعلق میگیرد؟ مقدار این ارز چقدر است؟ چگونگی دریافت ارز مسافرتی؟ شرایط دریافت آن چیست؟ ارز مسافرتی از کجا بگیریم؟ این‌ها همه مطالبی هستند که در ادامه مطلب به آن خواهیم دریافت.

ارز مسافرتی چقدر است؟

ارز مسافرتی یعنی ارزی که قیمت آن با بازار آزاد اختلاف دارد و شامل کسانی می‌شود که عازم سفر به کشورهای خارجی می‌باشند (البته نه هر کشور خارجی). هدف دولت از عرضه آن، کمک هزینه سفر برای این مسافران می‌باشد.

مقدار این ارز، تا قبل از دی ماه سال ۱۴۰۰، سهمیه ارز مسافرتی معادل ۲۲۰۰ یورو بود؛ به عبارت دیگر فرقی نداشت که مسافر به کجا سفر می‌کند؟ با چه وسیله‌ای به آن کشور خارجی سفر می‌کند و …

اما از دی ماه ۱۴۰۰ به بعد بانک مرکزی بخشنامه‌ای را صادر که کرد که در این بخشنامه سقف سهمیه ۲۲۰۰ یورویی این ارز مسافرتی کاهش یافت. لازم به ذکر است که مجددا مبلغ این ارز در تیرماه ۱۴۰۱ کمتر شد و اکنون میزان ارزی که مسافران عازم سفر به کشور خارجی دریافت می‌کنند با توجه به وسیله سفر آنها، کشور مقصد، و شرایط ویزای کشور مقصد متفاوت می‌باشد.

  • ارز مسافرتی در سفر هوایی به کشورهای نیازمند ویزا: ۱۰۰۰ یورو (یا معادل دلاری آن)
  • ارز مسافرتی در سفر هوایی به کشورهای بدون نیاز به ویزا: ۳۰۰ یورو (یا معادل دلاری آن)
  • ارز مسافرتی در سفر زمینی، ریلی و از طریق دریا: ۳۰۰ یورو (یا معادل دلاری آن)

چگونه ارز مسافرتی بگیرم

چگونه ارز مسافرتی بگیریم؟

چگونگی دریافت ارز مسافرتی به دو صورت امکان پذیر می‌باشد:

روش آنلاین

همانطور که می‌دانید روش آنلاین طبیعتاً بسیار راحت تر از روش حضوری می‌باشد و می‌توانید شبانه روز در هر جایی که هستید این روش را انجام دهید؛ مراحل زیر را دنبال نمایید: (این روش تنها برای بانک ملی می‌باشد و با سایر بانک ها متفاوت است).

  • نصب اپلیکیشن بله
  • رفتن به قسمت «بانک من»
  • انتخاب گزینه ارز مسافرتی
  • پرداخت کارمزد بانکی با استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی
  • دریافت اطلاعات پرداختی و مشاهده جزئیات درخواست
  • دریافت ارز از طریق دستگاه BTM در فرودگاه با وارد کردن کد ملی مسافر و شناسه فروش

قبل از دریافت ارز مسافرتی به روش آنلاین به نکات زیر توجه نمایید:

–شماره تلفن کاربری اپلیکیشن بله باید متعلق به یک کد ملی باشد.
–با هر کد ملی فقط می‌توان یک بار ارز مسافرتی را خرید.
–سن خریدار نباید پایین تر از ۱۸ سال باشد.
–حداقل ۷ روز قبل از سفر خود درخواست اینترنتی را ثبت نمایید؛ در غیر این صورت ارز مسافرتی به شما تعلق نخواهد گرفت.

روش آفلاین و حضوری

در این روش شما می‌توانید یک هفته قبل از سفر خود با مراجعه به بانک حواله‌های لازم را خریداری نمایید و در گیت‌های فرودگاه با استفاده از حواله‌ها می‌توانید ارز خودتان را دریافت کنید. باید توجه داشته باشید که زمان حضور در فرودگاه به خاطر صف های طولانی بسیار مهم است، پس اینکه چند ساعت قبل پرواز باید در فرودگاه باشیم بسیار مهم است. 

نکته: نحوه گرفتن ارز مسافرتی به صورت آنلاین هم به صورت ۲۴ ساعته و هم سریع‌تر و آسان تر از روش آفلاین و حضوری می‌باشد.

شما می توانید برای رسیدن به فرودگاه با خاطری آسوده از ترانسفر فرودگاهی استفاده کنید. خدمات ترنسفر فرودگاه در بیشتر فرودگاه ها از قبیل تاکسی فرودگاه مهرآباد، مشهد، امام خمینی و… ارائه میشود. شما می‌توانید با مراجعه به بخش ترنسفر فرودگاهی سایت واران و یا از طریق شماره های تماس رزرو این خدمات را بر روی بلیط خود انجام دهید.

شرایط دریافت ارز مسافرتی

  • در مرحله اول همانگونه که از نام این نوع ارز پیداست، باید عازم سفر به کشور خارجی باشید (البته نه هر کشور خارجی).
  • فقط به افراد بزرگسال اعم از زن و مرد بالای ۱۲ سال تعلق می‌گیرد.
  • لازم به ذکر است ارائه مدارکی مثل بلیط پرواز برای دریافت ارز مسافرتی الزامی است.

در صورت دارا بودن شرایط دریافت ارز مسافرتی را دارید می‌توانید با مراجعه به سامانه خرید آنلاین ارز مسافرتی مراجعه کنید و یا به بانک‌ها برای دریافت حواله‌های مربوط بروید.

نکته مهم: اگر قصد دریافت ارز مسافرتی دارید حتما هفت روز قبل از سفر خود درخواست آن را بدهید؛ در غیر این صورت قادر به دریافت این ارز نخواهید بود و برای اخذ آن باید حتما در داخل کشور حضور داشته باشید. حتما از  داشتن اعتبار پاسپورت خود بیشتر از ۶ ماه مطمئن شوید  و اگر نیاز به تمدید پاسپورت بود، مقاله  مدارک لازم برای تمدید پاسپورت را بخوانید.

مدارک لازم جهت دریافت ارز مسافرتی

  • اصل و کپی گذرنامه که بیش از ۶ ماه اعتبار داشته باشد.
  • اصل ویزای کشور مقصد+ کپی آن
  • اصل و کپی کارت ملی شخص درخواست‌دهنده
  • اصل و کپی بلیت سفر خارجی
  • فرم کامل شده‌ی درخواست ارز مسافری
  • هزینه ارز موردنظر به‌علاوه کارمزد و رسید پرداخت
  • رسید اصل پرداخت عوارض خروج از کشور
  • یک شماره موبایل ثبت شده به نام درخواست‌دهنده
  • داشتن حساب بانکی معتبر به نام درخواست کننده

ارز مسافرتی به چه کسانی تعلق نمی‌گیرد؟

— خردسالان زیر ۱۲ سال: افراد متقاضی و مسافران حتما باید بالای ۱۲ سال سن داشته باشند، در غیر این صورت به آنان ارز مسافرتی تعلق نمی‌‌گیرد.
— ایرانیان مقیم: به آن دسته از ایرانیانی که دو تابعیتی هستند ارز مسافرتی تعلق نمی‌گیرد.
— افراد دارای گذرنامه خدمات یا سیاسی.

قیمت ارز مسافرتی چقدر است؟

قیمت ارزها در بازارهای جهانی دارای نوسان لحظه ای است و هر لحظه این قیمت تغییر می‌کند و به تبع آن ارز مسافرتی قیمت ثابت و معینی ندارد و نسبت به تورم و دیگر عوامل سیاسی و اقتصادی تغییر می‌کند. به همین منظور بانک مرکزی هر روز بین ساعت ۹:۳۰ تا ۱۳:۰۰ قیمت این ارزها را به باقی شعب‌ها اعلام می‌کند. شما می توانید با مراجعه به سایت صرافی بانک ملی از قیمت به روز آن مطلع شوید.

ارز مسافرتی چه قدر است

 

اختلاف قیمت ارز مسافرتی با بازار آزاد

همانگونه که عرض کردیم، بازار ارز جهانی قیمت ثابت و معینی ندارد و عواملی مانند اقتصاد، سیاست، تورم و … بر قیمت و ارزش ارزها تاثیر گذار می‌باشند.

پس در نتیجه نمی‌توان اختلاف قیمت معین و ثابتی را بین قیمت ارز مسافرتی با بازار آزاد مشخص نمود. اما دولت برای کنترل این نواسات و تسهیل نمودن مسافرت عزیزانی که قصد سفر به کشورهای خارجی را دارند ارز مسافرتی را سالانه یک مرتبه به کسانی که حائز شرایط هستند با اختلاف قیمت چندهزار تومانی برای یک واحد ارز می‌فروشد.

شاید در نگاه اول برای یک واحد ارز اختلاف چند هزارتومانی چندان زیاد به نظر نرسد اما در نهایت و در مبالغ بالا تفاوت بسیار زیادی در هزینه‌ها به وجود می‌آورد.

نکته: نرخ ارز مسافراتی هیچوقت بالاتر و گران‌تر از ارز بازار آزاد نیست تا واقعا این ارز کمک هزینه‌ای برای سفر به یک کشور دیگر باشد و مسافران و گردشگران می‌توانند از این فرصت به عنوان مدیریت هزینه‌های سفر خود استفاده نمایند. و کمک هزینه‌ای در پرداخت عوارض خروج از کشور زمینی و دریایی باشد.

اگر می‌خواهید به صورت بروز و آنلاین از تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد مطلع شوید، کافی است هر روز بعد از نرخ اعلام شده توسط بانک مرکزی به بانک‌های دیگر، قیمت این ارز را با قیمت موجود در صرافی ها مقایسه و آن را تفریق نمایید تا اختلاف آن را به دست بیاورید.

 

ارز مسافرتی چیست

کشورهای مقصد مجاز برای دریافت ارز مسافرتی

همانگونه که عرض کردیم، ارز مسافرتی شامل سفر خارجی به هر کشوری نمی‌شود و فقط بعضی از کشورها جزء لیست کشورهای مجاز مقصد برای دریافت ارز مسافرتی می‌باشند.

کشورهای لتونی، بلاروس، استونی، لیتوانی، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، اوکراین، ترکیه، پاکستان، امارات متحده عربی، عمان، قبرس. این کشورها طبق مصوبه بانک مرکزی جز شاملین کشورهای مجاز مقصد برای دریافت ارز مسافرتی می‌باشند، و طبق مقررات این بانک دریافت این ارز برای آن دسته از مسافرانی که به صورت هوایی به یکی از کشورهای بالا سفر می‌کنند، امکان پذیر می‌باشد.

آیا با گرفتن ارز مسافرتی یارانه قطع میشود ؟

برخی از مسافران عازم به سفر خارجی، نگران این موضوع هستند که با دریافت ارز مسافرتی از دولت، یارانه آنها قطع شود و دیگر یارانه دریافت نکنند.

خب باید بگوییم این نگرانی بی دلیل نمی‌باشد و با دریافت این ارز احتمالاً اسم شما داخل سیستم ثبت خواهد شد و سامانه حمایت که مربوط به امور یارانه می‌باشد با استعلام از سیستم‌های بانکی دهک درآمدی شما را بالاتر برده و شاید جزء دهک‌هایی بروید که یارانه به حساب آنها واریز نمی‌شود.

اما این به این معنا نیست که با دریافت ارز مسافرتی حتما یارانه شما قطع خواهد و به شرایط مالی و دهک فعلی یارانه شما هم بستگی دارد.

 

سخن پایانی

اگر قصد خرید دریافت ارز مسافرتی را دارید حتما قبل از آن نکات و شرائط بالا را مطالعه و اگر قصد ثبت اینترنتی درخواست ارز را دارید، حتما تسلط کافی بر کار با اپلیکیشن های موبایلی داشته باشید و اگر از این تسلط برخوردار نیستید به کافی نت یا نزدیکان خود اطلاعات کافی در این‌باره دارند مراجعه بفرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟
Call Now Button