شاید سفر با هواپیما یک گزینه مناسب برای مادران باردار باشد اما باید به چند نکته مهم توجه کرد. خطوط هوایی بسیاری دارای قوانین خاصی برای سفر مادران باردار هستند تا از سلامت آنها در طول پرواز اطمینان حاصل شود. بنابراین قبل از خرید بلیط بهتر است با شرایط و قوانین مربوط به سفر هوایی در بارداری آشنا شوید.
سفر با هواپیما در بارداری
ایمنترین زمان برای سفر یک خانم باردار با هواپیما در سه ماهه دوم بارداری، از هفته 14 تا 28 است. این زمان کمترین خطر سقط جنین یا زایمان زودرس را دارد. در طول سه ماهه سوم (25 تا 40 هفته)، بسیاری از پزشکان به دلیل مشکلات احتمالی مانند فشار خون بالا، زایمان کاذب یا زودرس توصیه میکنند که پس از هفته 35 بارداری برای سفرهای داخلی و پس از 28 تا 35 هفته برای سفرهای خارجی مجاز به مسافرت در بارداری با هواپیما نیستند.
راحت تر کردن مسافرت هوایی در بارداری
برای آنکه تجربه سفر راحت تر و بدون نیاز به ماندن در صف طولانی یا حتی سالن شلوغ فرودگاه را داشته باشید میتوانید از خدمات cip استفاده نمایید این خدمات شامل پذیرایی از مسافران، سالن اختصاصی، گیتهای اختصاصی و .. میباشد. با رزرو ین خدمات نیازی به ایستادن در صفهای طولانی ندارید زیرا کارکنان بخش تشریفات امور اداری سفر را برای شما انجام میدهند. اگر میخواهید در مورد خدمات cip بیشتر بدانید می توانید مقاله سی آی پی چیست را بخوانید.
یکی دیگر از خدمات رفاهی فرودگاهها جهت رفاه مادران باردار و راحتتر کردن مسافرت هوایی در بارداری دستگاه LOM یا همان سرویس خدمات ویژه بالابر جهت ورود به هواپیما میباشد.
از دیگر خدمات فرودگاهی که میتواند تجربه مناسبی از سفر هوایی در بارداری را برای شما به ارمغان بیاورد استفاده از خدمات تاکسی فرودگاهی میباشد. این خدمات در بیشتر فرودگاههای کشور ارائه میشود و میتوانند به راحتی شما را تا مقصد همراهی کنند. تاکسی فرودگاه مهرآباد، امام خمینی، مشهد، شیراز و… قابل رزرو در شرکت واران ترنسفر میباشد همچنین اگر قصد سفر گروهی را دارید میتوانید از خدمات رزرو تاکسی ون فرودگاه مهرآباد نیز استفاده نمایید. جهت رزرو این خدمات میتوانید از طریق سایت اقدام کرده یا با کارشناسان ما به شماره 02157736 تماس بگیرید.
شرایط و قوانین پرواز با هواپیما در بارداری
ریسک سفر هوایی برای خانمهای بارداری که سابقه سقط جنین، بارداری خارج از رحم، لخته شدن خون، زایمان زودرس یا پارگی کیسه آب، کم خونی شدید، فشار خون بالا یا دیابت بارداری دارند، زیاد است بنابراین قبل از مسافرت در بارداری با هواپیما با پزشک خود مشورت کنید. برای خانمهای باردار توصیه میشود که کمربند ایمنی خود را ببندند و آن را زیر شکم خود محکم کنند.
به مقدار زیاد مایعات بنوشند. رطوبت کم در هواپیما می تواند باعث کم آبی بدن شود. اما باید بدانید در خصوص همراه داشتن مایعات و لوازم مورد نیاز خود در پروازهای خارجی قوانین و مقرراتی وجود دارد که باید درمورد آن اطلاع داشته باشید زیرا مواردی وجود دارند که جزو موارد ممنوعه در هواپیما میباشند.
عوارض پرواز در بارداری
سفر با هواپیما در دوران بارداری به طور قطع دارای عوارض و ریسکهایی است که به همین دلیل شرکتهای هواپیمایی داخلی و خارجی قوانین خاصی برای آن تعیین کردهاند. طول پرواز میتواند منجر به استرسهای مختلف به مادر باردار شود و این موضوع برای مادر و جنین مضر است. همچنین شرایط نشستن طولانی مدت بر روی صندلی هواپیما ممکن است برای مادر باردار ناراحتکننده باشد.
در مواردی که خانم باردار در ماههای آخر بارداری یا در حال تجربه حاملگی پر ریسکی است، احتمال زایمان زودرس یا ایجاد شرایط اورژانسی در طول پرواز وجود دارد که بدون دسترسی به امکانات پزشکی میتواند خطر جانی برای مادر و جنین داشته باشد. به دلیل همین مسائل اکثر شرکتهای هواپیمایی، مسافرت هوایی در ماه آخر بارداری را ممنوع اعلام کردهاند. همچنین سفر هوایی در زمان بارداری برای حاملگیهای پرریسک یا دارای سابقه سقط جنین و موارد مشابه، توسط پزشکان تخصصی نیز توصیه نمیشود.
برای کاهش حجم و راحت تر جا دادن وسایل ضروری خود و نوزاد دلبندتان بهتر است از با استفاده از آموزش بستن چمدان برای مسافرت موارد و نکاتی را که به کمک شما می آید، را بیاموزید.
قوانین سفر با هواپیما در دوران بارداری در ایرلاین های مختلف
همهی شرکتهای هواپیمایی داخلی دارای قوانین مشترک درمورد سفر خانمهای باردار دارند که به فاکتورهای زیر تقسیم میشود:
طول پرواز و نوبت بارداری
— در پروازهایی که کمتر از دو ساعت زمان میبرند، خانمهای باردار با سن بارداری کمتر از 32 هفته برای بارداری اول میتوانند به راحتی سفر هوایی داشته باشند.
— در صورتی که طول زمان پرواز بیش از دو ساعت باشد، حداکثر سن بارداری که مورد قبول است، کمتر از 28 هفته (برای بارداری اول) در نظر گرفته میشود.
— اگر بارداری دوم باشد، در هر دو حالت پروازهایی که کمتر از دو ساعت و بیشتر از دو ساعت زمان میبرند باید سن بارداری کمتر از 28 هفته باشد.
— تمامی شرکتهای هواپیمایی اعلام کردهاند که در ماه آخر بارداری و بالای 35 هفته، سفر هوایی برای خانمهای باردار به طور کلی ممنوع است.
گواهی پزشکی
— برای سفر هوایی در بارداری، شما نیاز دارید که گواهی از پزشک معالج خود داشته باشید. این مجوز بین 48 تا 72 ساعت اعتبار دارد و پس از آن منقضی میشود.
اضافه وزن، کاهش تعادل و خطر زایمان زودرس از جمله مسائلی هستند که باعث میشوند شرکتهای هواپیمایی به خانمهای باردار در هفته 35 به بعد بارداری، مجوز پرواز ندهند. در هفته 35 به بعد بارداری خطر زایمان زودرس یا حتی به موقع وجود دارد و در این شرایط سفر هوایی (به جز در موارد خاص و اورژانسی) توصیه نمیشود.
قوانین ایرلاین ها برای سفر در بارداری
هر کدام از شرکتهای هواپیمایی خارجی قوانین خاص خودشان را برای سفر هوایی در بارداری دارند که در ادامه به آن میپردازیم:
— Air Canada : شما فقط تا چهار هفته قبل از زایمان میتوانید پرواز در بارداری داشته باشید.
— Air France : نیازی به مجوز پزشکی نیست.
— Alaska Airlines : بدون محدودیت.
— American Airlines : پروازهای بینالمللی تا چهار هفته قبل از زایمان، سفر با هواپیما در بارداری ممنوع است مگر با گواهی پزشک.
— British Airways : بعد هفته 36 بارداری پرواز ممنوع است. یادداشت پزشک و سابقه بارداری پس از هفته 28 بارداری، هر دو برای پرواز لازم است.
— Cathay Pacific : پس از هفته 28 بارداری، گواهی پزشکی دقیق مورد نیاز است که تاریخ آن حداکثر 10 روز قبل از پرواز باشد. پرواز در بارداری تا هفته 36 بارداری سالم مجاز است.
— Delta Airlines : بدون محدودیت.
— JetBlue: مشابه امریکن ایرلاینز، چهار هفته قبل از زایمان سفر با هواپیما در بارداری ممنوع است مگر با گواهی پزشک.
— Delta Airlines: اگر بارداری بین هفته 28 تا 36 است، لازم به گواهی پزشک است.
— Southwest Airlines: هیچ محدودیتی وجود ندارد، اما ممکن است از شما خواسته شود که در ردیف خروج اضطراری ننشینید.
— Spirit Airlines: وبسایت Spirit میگوید که معاینه پزشکی خوب است، اما به طور خاص هیچ مدرک پزشکی درخواست نمیشود.
— Swiss International: بعد از هفته 36 بارداری، پرواز ممنوع است. پس از هفته 28 بارداری تایید پزشک مورد نیاز است.
— United Airlines: سفر در ماه نهم بارداری نیاز به گواهی پزشکی دارد.
— Virgin Atlantic: برای سفر بین هفته 28 تا 36 بارداری، پزشک باید فرم اطلاعات بارداری را پر کند. پس از آن هفته 36بارداری، پرواز فقط به دلایل فوری پزشکی امکانپذیر است.
در صورتی که به دلایل فوری پزشکی نیاز به سفرهای خارجی دارید و نیازمند همراه داشتن لوازم ضروری و همچنین لوازم نوزاد در طول سفر هستید. شاید این وسایل وزن زیادی را شامل شوند که در فرودگاه باعث اضافه بار شود که هزینه زیادی را به شما محول کند. در اینصورت میتوانید از فریت کردن بار استفاده کنید.