اگر شما نیز به تازگی صاحب فرزند شدهاید و قصد مسافرت هوایی با نوزاد خود را دارید؛ حتما پیش از سفر قوانین و مقررات مربوط را مورد مطالعه قرار دهید. از دیدگاه قوانین شرکتهای هواپیمایی سفر به همراه نوزاد کاملا قانونی است. پس هرگونه ترس و اضطراب را کنار بگذارید؛ پس از مطالعه قوانین نسبت به رزرو بلیط هواپیمایی به همراه نوزاد خود اقدام کنید. سفر هوایی با نوزاد از شرایط خاصی پیروی میکند؛ به همین علت پیش از سفر باید برخی از تمهیدات خاص را مورد بررسی قرار دهید.
سفر نوزاد با هواپیما هیچ گونه نگرانی و اضطراب خاصی ندارد؛ پس از اطلاع از شرایط مربوط به راحتی میتوانید نسبت به شروع سفر خود عزیمت کنید. نکات سفر هوایی با نوزاد تحت هر شرایطی باید رعایت شود؛ در غیر این صورت شرکت هوایی اجازه پرواز به همراه نوزاد را نخواهد داد.
سفر نوزاد با هواپیما از چه زمانی مجاز است؟
در سالهای گذشته قوانین جدیدی برای سفر نوزاد وضع شده است. هدف از اجرای چنین قوانین خاصی ایجاد شرایط safe یا همان stable برای مسافرین نوزاد میباشد. بر اساس جدیدترین قوانین وضع شده و اعلامی توسط شرکتهای هوایی بعد از ۱۰ روز میتوانید به همراه نوزاد به صورت هوایی سفر کنید. قبل از ۱۰ روزگی مجوز سفر با هواپیما فقط در صورتی صادر خواهد شد، که نوزاد شرایط و بیماری خاصی نداشته باشد. برای دریافت اجازه پرواز باید مجوز مربوط را از طریق پزشک دریافت کنید.
پس از دریافت چنین مجوزی قادر به پرواز با هواپیما خواهید بود. برای نوزادانی که بیشتر از ۱۰ روز سن دارند؛ هیچ گونه مجوز خاصی لازم نیست.
به طور کلی از دیدگاه پزشکان متخصص سفر برای نوزاد زیر یک ماه صحیح نیست. سفر با هواپیما میتوانید باعث تشدید بیماریهای خاص و زمینهای در نوزاد شود. حتما پیش از دریافت بلیط اعلام کنید که نوزاد دارید.
حتما نیم ساعت پیش از تایم معمول در فرودگاه حاضر شوید، تا در صورت بروز مشکل کادر پرواز با مادر و نوزاد همکاریهای لازم را داشته باشند. اگر با هرگونه مشکلی مواجه شدید؛ از کادر پرواز حتما کمک بگیرید. در مقاله چند ساعت قبل پرواز باید فرودگاه باشیم به این سوال هم برای سفرهای داخلی و هم خارجی پاسخ دادهایم.
تمامی برگههای پزشکی صادر شده فقط ۷۲ ساعت اعتبار دارند. پس از اتمام این بازه زمانی دوباره باید نسبت به دریافت برگه برای نوزاد زیر ۱۰ روز اقدام کنید. برای نوزادان نارس نیز قوانین به صورت جدیتر دنبال میشود؛ زیرا شرایط جسمی نوزادان بسیار متفاوت و خاصتر میباشد.
سفر هوایی راحت تر با نوزاد
یکی از معظلات مهم در سفر نوزاد با هواپیما مشکلات انتظار در سالن عمومی و همچنین مشکل رفت و آمد به فرودگاه با وجود چمدان و بار سفر و همچنین لوازم ضروری نوزاد میباشد.شما می توانید با آموزش بستن چمدان برای مسافرت سعی در کم کردن میزان بار همراه خود کنید.
اما اگر این کار برایتان مقدور نبود، یکی از راه های راحت تر کردن این مسیر استفاده از تشریفات فرودگاهی cip یا فست ترک و لانژ میباشد. ساکت و آرام بودن محیط سالن cip و همچنین عدم نگرانی بابت تحویل بار میتواند در کنار نوزاد خود سپری کنید. در صورتی که با خدمات فست ترک آشنایی ندارید، در مقاله فست ترک فرودگاه چیست بیشتر دراین مورد توضیح داده ایم.
همچنین با رزرو خدمات ترنسفر فرودگاهی میتوانید اطمینان از عدم معطلی در فرودگاه مقصد داشته باشید که این موضوع به راحتی بیشتر شما برای سفر میافزاید. با رزرو تاکسی فرودگاه مهرآباد برای پروازهای تهران و تاکسی فرودگاهی در شهرهای مختلف میتوانید از این خدمات در جهت حمل و نقل راحت تر از فرودگاه به مقصد مورد نظر استفاده نمایید.
همچنین در پروازهای ترانزیت در شهرهای دوبی و دوحه به مقاصد دیگر می توانید از سرویس مرحبا و المها استفاده کنید. این سرویس به مسافران کمک می کند در صف های معمول در فرودگاه منتظر نمانند و همینطور اتاق های مخصوص نوزادان جهت رفاه حال مسافران طراحی شده است سرویس لانژ فرودگاهی این فرودگاهها خدمات خوبی را ارائه می دهد.
نکات مهم در هنگام سفر هوایی با نوزاد
هنگام سفر با نوزاد به صورت هوایی باید به برخی از نکات مهم توجه داشته باشید. تحت چنین شرایطی شما والدین عزیز لذت بیشتری از سفر هوایی خود خواهید برد. پیش از خرید بلیط حتما شرکت هوایی را از وضعیت موجود مطلع کنید.
— حتما چند دست لباس راحت برای نوزاد خود در ساک قرار دهید، تا در حین سفر در صورت بروز هرگونه مشکلی آمادگی لازم را داشته باشید. برای راحتی بیشتر نوزاد در هنگام سفر با هواپیما حتما از کریر یا صندلی ماشین استفاده کنید. این دو وسیله علاوه بر راحتی به تامین امنیت بیشتر نوزاد نیز کمک خواهند کرد.
— حتما آخرین نفر سفر هواپیما شوید؛ زیرا امکان تشدید استرس و اضطراب نوزاد پس از سوار شدن به هواپیما وجود دارد. تغییرات فشار کابین میتواند مشکلات رفلاکس و نفخ نوزاد را افزایش دهید. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی حتما پیش از سفر با پزشک مشورت کنید.
— سعی کنید در انتخاب صندلی دقت کنید و صندلی با فضای آزاد در نظر بگیرید تا در کنار نوزادتان سفر بهتری را تجربه کنید. راهنمای انتخاب صندلی هواپیما را بخوانید و بهترین صندلی را برای خود رزرو نمایید.
معمولا هر شرکتهای هواپیمایی شرایط خاصی را برای سفر با نوزاد در نظر میگیرند. این دستورالعملها و قوانین برای راحتی و امنیت بیشتر والدین و نوزاد لحاظ شدهاند.
چه وسایلی را برای سفر هوایی با نوزاد به هواپیما ببریم؟
در طول یک سفر هوایی نوزاد شما میتواند نیازهای مختلفی داشته باشد. در همین راستا باید برخی از وسایل کودک را در داخل یک ساک کوچک به همراه خود به داخل کابین ببرید.
— از وسایل ضروری برای نوزاد در یک سفر هوایی میتوان به پوشک و یک دست لباس تمیز اشاره کرد.
— معمولا در سفر با هواپیما مشکلات گوارشی مختلفی برای نوزاد ایجاد میشود؛ به همین علت به همراه داشتن پوشک و همچنین لباس ضروری میباشد.
— حتما دستمال مرطوب آنتی باکتریال را به همراه داشته باشید.
— برای تغذیه کودک خود در طول سفر نیاز به شیشه شیر، پستانک و آب جوش دارید. حتما این آیتمهای ضروری را فراموش نکنید. اگر چه شیر خشک و غذای کودک جزو لیست وسایل ممنوعه در قسمت بار هواپیما نیست. اما توجه کنید که حجم مایعات قابل حمل در سفر هوایی با محدودیت مواجه است.
— به دلیل فشار موجود در کابین به هیچ عنوان هنگام فرود هواپیما به نوزاد شیر ندهید. شیر دادن به نوزاد ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قبل از سفر فراموش کنید؛ زیرا باعث تشدید رفلاکس و نفخ نوزاد خواهد شد.
— برای احتیاط حتما پستانک نیز به همراه داشته باشید. پستانک به آرامش بیشتر نوزاد حین پرواز کمک زیادی خواهد کرد.
— همچنین یک عدد پتوی سبک نیز به همراه داشته باشید، تا بدن کودک را در هر شرایطی گرم نگه دارید.
مقررات شرکتهای هواپیمایی مختلف:
در سالهای گذشته شرکتهای هواپیمایی مختلف مقرراتی گوناگون و خاصی را برای سفر هوایی با نوزاد وضع کردهاند. هر یک از والدینی که به همراه نوزاد سفر میکنند؛ رعایت چنین قوانین و مقرراتی را نباید فراموش کنند. همیشه این مقررات در پروازهای داخلی و خارجی رعایت میشوند. همچنین بر اساس قوانین شرکتهای هواپیمایی مقررات میتواند متغیر باشد.
●ممنوعیت سفر با نوزاد زیر ۱۰ روز: یکی از اصلیترین مقرراتی که اغلب شرکتهای هواپیمایی آن را رعایت میکنند؛ ممنوعیت حضور نوزاد زیر ۱۰ روز در سفر هواپیمایی میباشد. فقط در برخی موارد نادر تحت تدابیر پزشکی سفر هوایی نوزاد با هواپیما قانونی است.
●قوانین حمل بار نوزاد: از دیگر مقررات شرکتهای هواپیمایی میتوان به قانون حمل بار تا ۱۰ کیلوگرم برای نوزاد اشاره کرد. برخی از شرکتهای هواپیمایی فقط ۱۰ درصد مبلغ بلیط هواپیما را دریافت میکنند. برای سفر هوایی با نوزاد نیاز به رزرو صندلی نیست؛ زیرا طبق قوانین کودک زیر ۲ سال نوزاد به شمار میآید.
●شرایط سفر با دو نوزاد: از دیگر قوانین مشهور میتوان به قانون سفر با دو نوزاد اشاره کرد. اگر یک مسافر بزرگسال قصد سفر با دو نوزاد را داشته باشد. تحت چنین شرایطی بر اساس ضوابط یکی از این دو نوزاد کودک تلقی خواهد شد. در این شرایط در پروازهای داخلی ۵۰ درصد مبلغ بلیط از والدین دریافت خواهد شد.
همچنین در پروازهای بین المللی نیز ۷۵ درصد هزینه بلیط از والدین دریافت خواهد شد. والدین با دو نوزاد باید یک صندلی کودک حتما رزرو کنند؛ در غیر این صورت موفق به سفر هوایی نخواهند شد.
●تکمیل فرم اطلاعات پزشکی برای نوزاد زیر ۱۰ روز: فرم اطلاعات پزشکی نوزاد زیر ۱۰ روز حتما باید تایید شود. فرم حتما توسط پزشک شرکت هواپیمایی مورد بررسی قرار بگیرد.